start
wat is mensendieck
voor wie
therapeut
vergoeding
contact en route

 


Therapeut: Erika van der Hoek

Ik ben in 2003 afgestudeerd als oefentherapeut-Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2004 heb ik deze praktijk aan de Sophialaan overgenomen.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende bij– en nascholing gevolgd waaronder: bekken– en zwangerschapsklachten; valpreventie; rugklachten; SI-klachten; nek– en schouderklachten.
Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verdere werkervaring opgedaan met artrose, osteoporose (botontkalking), hernia en heupklachten.

Naast individuele behandelingen in de praktijk geef ik bewegingslessen in de serviceflats Midland en Oldenborgh.
Als afwisseling geef ik in Veenendaal zwangerschapslessen voor de Vitras/CMD.

Ik werk graag met mensen en vind het erg leuk om mensen te helpen bij het leren kennen van hun eigen lichaam en hoe zij hier in hun eigen omgeving het beste mee om kunnen gaan. Het is motiverend om bij mensen het bewustwordingsproces te volgen wat tijdens de therapie tot stand komt, te merken dat er verandering op treed in hun manier van bewegen en dat zij daardoor ervaren in de toekomst zelfredzaam te zijn.

In 2005 hebben we met de oefentherapeuten Cesar en Mensendieck het Zeister Oefentherapeuten Collectief (ZOC) opgericht. Op deze manier kunnen wij onderling beter samenwerking en activiteiten organiseren, zoals bv: voorlichtingsmiddag over Artrose in 2009 of een ‘Week van de Oefentherapie” in 2008.